Barcelona izdala saopštenje, predložila novi datum El Clasica

Susret Barce i Reala neće se igrati 26. oktobra

Barcelona izdala saopštenje, predložila novi datum El Clasica

E. Škorić

Nakon što je odlučeno da se odgodi susret Barcelone i Real Madrida zakazan za 26. oktobar, Barcelona se oglasila saopštenjem za javnost.

Zbog nestabilne političke situacije u Kataloniji i protesta koji su uslijedili hapšenjem devetorice političara, optuženih za učestvovanje u sprovođenje referenduma za neovisnost Kosova prije dvije godine, Španski nogometni savez odlučio je da otkaže meč Barcelona - Real koji se 26. oktobra trebao igrati na Nou Campu.

"Želja Kluba bila je igrati Clásico na Camp Nou 26., datum i vrijeme ranije dogovoreno i mi smo pismenim putem obavijestili Savez. Ipak, nakon odluke da se utakmica odgodi zbog 'izvanrednih okolnosti', predlažemo da se utakmica igra 18. decembra", navela je Barcelona.

Savez je zatražio da Barcelona i Real najkasnije do ponedjeljka predlože novi termin utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također je Barcelona izrazila žaljenje zbog neugodnosti prema navijačima koji su već naručili i kupili ulaznice za susret s Realom, pa će od ponedjeljka počet s povratom novca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi