Nekadašnji reprezentativac BiH

Tino Sven Sušić ima novi klub: "Takav igrač će nam dobro doći"

Tino Sven Sušić našao je peti klub u posljednje tri godine.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje prošle sezone je igrao vrlo dobro za Venlo, ali iznenađujuće je ljetos raskinuo ugovor s ovim holandskim timom i sve do sada je bio bez angažmana.

Iako je u proteklom periodu imao poziva sa svih strana, ponuda za koju se odlučio je ona iz Austrije, iz tamošnjeg prvoligaša Hartberga s kojim je zvanično potpisao ugovor do ljeta 2020. godine.

Transferom se pohvalio i sam Hartberg, a svi u klubu nisu skrivali oduševljene imajući u vidu kakav CV ima bh. fudbaler.

"Mi smo posao s dovođenjem igrača još ranije završili, ali odjednom se pojavila opcija da poptišemo ugovor sa Sušićem. Nismo mogli propustiti da dovedemo tako kvalitetnog igrača", izjavio je sportski direktor Erich Korherrr, a na njega se nadovezao i glavni trener Markus Schopp.

"Igrač s takvim iskustvom će nam dobro doći. Trudit ćemo se da ga što prije uklopimo u naš sustav."

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Hartberg je prilično mali klub u Austriji, po finansijama daleko ispod onih vodećih, ali svejedno ostvaruje prilično dobre rezultate. Nakon 10 odigranih kola je na šestom mjestu, ispred Austrije Beč, Mattersburga...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.