Bayernu su se osvetili promašaji

Još jedan kiks izabranika Nike Kovača

Bayern u 91. minuti ostao bez pobjede protiv Augsburga, remi Werdera i Herthe

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Bayerna su u 8. kolu Bundeslige stigli na gostovanje kod Augsburga i remizirali rezultatom 2:2.

Izabranici Nike Kovača su željeli stići do pobjede nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu od Hoffenheima, ali nije sve krenulo po planu.

Već u 1. minuti Richtner se najbolje snašao u šesnaestercu Bavaraca i pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Bayern je odmah krenuo po izjednačenje i do njega stigao već u 14. minuti kada je Robert Lewandowski nakon ubačaja Gnabryja pogodio za 1:1.

Gosti su nakon toga imali nekoliko prilika da stignu do vodstva, ali je i Augsburg imao svoje šanse, međutim, rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

Ipak, već početkom nastavka, u 49. minuti Gnabry je sjajnim udarcem sa vrha šesnaesterca postigao gol za vodstvo Bavaraca od 2:1.

Bayern je do kraja pokušavao stići i do trećeg gola, a najbolju priliku je imao Gnabry u 61. minuti, ali je golman domaćih sjajno intervenisao.

Svi promašaju su se osvetili Bayernu u 92. minuti kada je Finnbogason pogodio za 2:2, a bio je to i konačan rezultat.

Fortuna Dusseldorf je na svom terenu ugostila Mainz i slavila sa 1:0. Domaći su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više nakon što je Fernandes dobio drugi žuti karton u 45. minuti, a to su iskoristili u 82. minuti kada je Hennings postigao gol za 1:0.

RB Leipzig je dočekao Wolfsburg i remizirao rezultatom 1:1. Poveli su domaći golom Wernera u 54. minuti, a gosti su do izjednačenja stigli u 82. minuti kada je Weghorst postigao gol.

Union Berlin je na slavio sa 2:0 protiv Freiburga na svom terenu. Bulter je već u 1. minuti pogodio za 1:0, a Ingvarsten je golom u 84. minuti potvrdio pobjedu domaćih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werder Bremen je ugostio Herthu i odigrao 1:1. Domaći su poveli Sargenta u 7. minuti, a Lukebakio je u 70. minuti izjednačio na 1:1. Vedad Ibišević je za goste igrao do 77. minute.

Na tabeli je vodeća Borussia Monchengladbach sa 16 bodova i utakmicom manje, Wolfsburg također ima 16 bodova, a Bayern i Leipzig po 15.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.