Kovač se pomirio s Mullerom, ali poručuje: Ne znam želi li napustiti klub...

Trener Bayerna govorio na pressici

Kovač se pomirio s Mullerom, ali poručuje: Ne znam želi li napustiti klub...

Fudbaleri Bayerna iz Minhena ovog vikenda gostuju kod Augsubrga u okviru Bundeslige, a tim povodom trener Niko Kovač je iznio svoja očekivanja na press konferenciji. 

Novinare je naravno zanimao najviše sukob sa napadačem Thomasom Mullerom koji se naljutio na Kovača prije utakmice protiv Hoffenheima jer je ovaj izjavio da će Muller igrati samo u slučaju ako mu bude nedostajalo igrača.

"Ako nam ponestane ljudi, Müller će sigurno dobiti minutažu", rekao je tada Kovač što je naljutilo zvijezdu Bayerna.

Ipak, pred meč proitv Augsburga Niko kaže kako je sada sve u redu.

"Moja izjava prije Hoffenheima je bila pogrešna, pogrešno sam to artikulirao. Razgovarao sam s Thomasom i on je to razumio, sve je raščišćeno", poručuje trener Bavaraca.

On kaže kako ljudi sa strane misle da treneri ne rade ništa dobro.

"Za ljude izvana trener u principu ne radi ništa dobro. Neću si dopustiti da padnem pod uticaj drugih. Imamo svoje ideje koje ćemo nastaviti provoditi".

Kaže da je svaki igrač koji ne igra nezadovoljan.

"Bez obzira na to o kojem je igraču riječ, svi koji ne igraju su nezadovoljni. Moram donositi odluke kao trener i ne mogu postaviti više od 11 igrača. I moram pronaći ekipu za koju mislim da može dobiti utakmicu".

Dodao je i to da ne zna želi li Muller napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne znam želi li otići. Znam kakav je osjećaj ne igrati, nekad sam puno sjedio na klupi kod Carla Ancelottija. Normalno je biti nezadovoljan i jasno da on želi igrati u prvih 11", kaže Kovač.

Bayern je trenutno u Bundesligi na 3. poziciji sa 14 osvojenih bodova nakon sedam odigranih kola. Ispred njega su Moenchengladbach i Wolfsburg.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user642
Kad je Robert Kovač sjedio na klupi kod Karla Anćelotija??? Kako Vas nije stid i sram bibci jedni.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi