Sassuolo umalo da šokira Inter

Ludnica u Reggio Emiliji, Inter slavio u meču sa sedam pogodaka

Edmir Škorić

Inter je danas u Reggio Emiliji slavios 4:3 u susretu osmog kola italijanske Serije A.

Da nije bilo onog poraza od Juventusa, Inter bio imao početak sezone iz snova, a i ovako su navijači presretni kako igra njihov klub pod vodstvom Antonija Conta.

Neroazzurri imaju važan meč za nekoliko dana u Ligi prvaka protiv Borussije, no to ih nije spriječilo da protiv Sassuola odigraju sjajan meč i upišu novu pobjedu, te tako nastavke mrtvu trku s Juventusom. Doduše, Inter je umalo prokockao 4:1. Igrao je sjajno 70-ak minuta, a onda u potpunosti pao.

Posebno raspoložen bio je ofanzivni dio tima koji je i riješio današnji meč. Romelu Lukaku i Lautaro Martinez dali su po dva gola. Po jedan iz igre, a po jedan s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Golove za domaću momčad postigli su Berardi u 16., Đuričić u 74. i Boga u 81. minuti. Izlazak Candreve i Lautara kod 4:1 umalo je skupo koštao goste.

Inter ima sedam pobjeda i poraz nakon osam kola i sa 21 bodom je odmah iza Juventusa koji ima 22 boda, a Sassuolo je sa šest bodova odmah iznad opasne zone i zauzima 16. mjesto na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.