Modrić je bio jedan od igrača koji nije igrao protiv Mallorce

Kritike na račun igrača Kraljevskog kluba

Marca: Igraju za svoje države, odmaraju u Real Madridu

S. Pašalić, foto: EPA

Real Madrid je sinoć poražen na gostovanju kod Mallorce rezultatom 1:0.

Kraljevski klub je upisao prvi poraz ove sezone u La Ligi, a Zinedine Zidane je uoči ovog meča imao problema sa povrijeđenim igračima pa je morao izvršiti nekoliko izmjena.

Nakon reprezentativne pauze nekoliko igrača Reala se vratilo povrijeđeno i većina njih nije igrala protiv Mallorce.

Ipak, španska Marca danas je u jednom tekstu kritikovala te igrače pa tako piše da su Gareth Bale, Fede Valverde, Dani Carvajal, Raphael Varane i Luka Modrić igrali za svoje reprezentacije, a onda su se vratili u Španiju da odmaraju i gledali su svoj tim na TV-u umjesto da igraju.

Španski list dalje navodi da je poraz od Mallorce donio dosta nedoumica uoči odlaska u Tursku gdje će Real odigrati jako bitnu utakmicu Lige prvaka protiv Galatasaraya dok se nalazi na posljednjem mjestu u grupi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Opasnost u napadu Garetha Balea je nedostajala Realu, ali je on bio prijetnja u dresu Velsa protiv Hrvatske. Uloga Modrića je također nedostajala ekipi Zinedinea Zidanea, ali je on bio zauzet igrajući u kockastom dresu za Hrvatsku.

Kraljevski klub je solidan u odbrani kada je Raphael Varane tu, ali je on bio posvećen igranju za Francusku. Više je kohezije u sredini kada je Valverde tu, ali je on igrao za Urugvaj. Lakše je odmarati kada se vratite u Real Madrid, navodi se u tekstu Marce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.