Blijedi Real Madrid na Mallorci doživio prvi poraz

Lago Junior presudio Kraljevima

Blijedi Real Madrid na Mallorci doživio prvi poraz

E. Škorić

Real Madrid je večeras gostovao na Mallorci gdje je doživio prvi ovosezonski poraz, pošto je domaći tim slavio s 1:0.

Real je u La Ligi imao loših partija ove sezone, no uglavnom se izvlačio, ali večerašnje slabo izdanje Kraljeva je kažnjeno i prvim porazom.

Real je gostovao ekipi iz opasne zone, a Mallorca je ostvarila veliku pobjedu u borbi za opstanak, dok je madridski sastav ostao iza Barcelone, koja je sada jedan bod u prednosti.

Imao je Zinedine Zidane dosta problema s igračkim kadrom, nije mogao da računa na neke jako bitne igrače i to se na kraju ispostavilo odlučujućim. Mada, to nije nikakvo opravdanje za blijedu partiju, pa i oni rezervni igrači Reala koji su večeras dobili šansu vrijede višestruko više od bilo kojeg igrača Mallorce.

Lago Junior je golom u sedmoj minuti šokirao Kraljeve, koji više nisu uspjeli d ase vrate. Čak se i u 15. minuti tresla mreža Reala, opet nakon udarca Juniroa, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Petnaestak minuta prije kraja Alvaro Odriozola je dobio crveni karton u timu Reala i time su okončane sve nade da ovaj tim može još jednom ostati neporažen.

Realu slijedi meč u Ligi prvaka sa Galatom, pa dočekuje Leganes na svom Santiago Bernabeu, dok je duel sa Barcom koji se trebao igrati narednog vikenda, pomjeren za 18. decembar.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Gdje su ovi realovci hahahaha sreća njihova pa je El-clasiko odgođen inače bi ih Barsa ponizila kao svake godine što radi.
8 7
user253
Dešava se. Da sudija nije realova marioneta pa ne svira nepostojeće penale. Dešava se, ali rijetko. Ali eto, desilo se večeras. Šta bi tek bilo da su i ostale sudije poštene? Rdal bi slavio kad se dokopa lige Evrope, više nego kad (na guzove i preko nepostojećeg penala u 94.minuti) "osvoji" ligu šampiona. Za njih je samo liga šampinjona....
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi