Zidane je dao priliku Joviću, ali je on ponovo nije iskoristio

Srbijanski napadač nije bio nikakva prijetnja za odbranu domaće ekipe

Statistika Luke Jovića u meču protiv Mallorce je poražavajuća

S. Pašalić

Luka Jović je sinoć u meču protiv Mallorce konačno zaigrao u prvom timu Reala.

Srbijanski napadač prethodno nije ulazio u igru protiv Granade i Club Bruggea, a u derbiju protiv Atletica krajem septembra je odigrao samo tri minute.

Jović je sinoć odigrao 66 minuta, ali je ponovo razočarao, a to pokazuje i statistika kojom su se pozabavili španski mediji.

Za vrijeme koje je proveo na terenu, 21-godišnji napadač je imao samo 25 dodira sa loptom, a skoro da nije ušao u šesnaesterac Mallorce.

Nakon sjajne prošle sezone u dresu Eintrachta iz Frankfurta, Jović je ovog ljeta stigao u Real za 60 miliona eura, a od početka ove sezone je prošlo 63 dana i on još uvijek nije postigao gol za Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.