Marca: Igraju za svoje države, odmaraju u Real Madridu
Modrić je bio jedan od igrača koji nije igrao protiv Mallorce

Kritike na račun igrača Kraljevskog kluba

Marca: Igraju za svoje države, odmaraju u Real Madridu

S. Pašalić, foto: EPA

Real Madrid je sinoć poražen na gostovanju kod Mallorce rezultatom 1:0.

Kraljevski klub je upisao prvi poraz ove sezone u La Ligi, a Zinedine Zidane je uoči ovog meča imao problema sa povrijeđenim igračima pa je morao izvršiti nekoliko izmjena.

Nakon reprezentativne pauze nekoliko igrača Reala se vratilo povrijeđeno i većina njih nije igrala protiv Mallorce.

Ipak, španska Marca danas je u jednom tekstu kritikovala te igrače pa tako piše da su Gareth Bale, Fede Valverde, Dani Carvajal, Raphael Varane i Luka Modrić igrali za svoje reprezentacije, a onda su se vratili u Španiju da odmaraju i gledali su svoj tim na TV-u umjesto da igraju.

Španski list dalje navodi da je poraz od Mallorce donio dosta nedoumica uoči odlaska u Tursku gdje će Real odigrati jako bitnu utakmicu Lige prvaka protiv Galatasaraya dok se nalazi na posljednjem mjestu u grupi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Opasnost u napadu Garetha Balea je nedostajala Realu, ali je on bio prijetnja u dresu Velsa protiv Hrvatske. Uloga Modrića je također nedostajala ekipi Zinedinea Zidanea, ali je on bio zauzet igrajući u kockastom dresu za Hrvatsku.

Kraljevski klub je solidan u odbrani kada je Raphael Varane tu, ali je on bio posvećen igranju za Francusku. Više je kohezije u sredini kada je Valverde tu, ali je on igrao za Urugvaj. Lakše je odmarati kada se vratite u Real Madrid, navodi se u tekstu Marce.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samoiskreno
Zato je Dzeko odmarao protiv Grcke a danas igrao za Romu
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi