Ne može da shvati ponašanje igrača

Keane: Idete u rat, a prije utakmice se grlite i ljubite s protivnicima

Endin Čaušević

Nekadašnji kapiten Manchester Uniteda, Roy Keane, nije oduševljen igrom bivšeg tima u ovoj sezoni.

Keane je jučer gledao veliki derbi protiv Liverpoola, te je žestoko kritikovao igrače Crvenih đavola koje s klupe predvodi njegov nekadašnji saigrač Ole Gunnar Solskjaer.

Bivši kapiten Uniteda bio je razočaran scenama iz tunela koje su se desile pred sami početak utakmice. U centru pažnje bili su veznjaci domaćeg tima Andreas Pereira i Fred koji su se srdačno pozdravili s zemljakom Robertom Firminom.

Keane je poručio da se takve stvari jednostavno ne smiju dešavati pred tako velike derbije, te da prijateljstva i emocije fudbaleri moraju ostaviti za kraj utakmice.

"Odvratno mi je to što rade igrače. Idete u rat, a prije utakmice se grlite i ljubite s protivnicima. Ne treba uopšte da ih gledate jer idete u bitku protiv njh. Igra se nije mnogo promijenila, igrači su se promijenili. Idete u rat protiv njih, a prije utakmice se grlite. To ostavite sve nakon meča ili opšte nemojte to raditi pred kamerama", rekao je Keane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.