Ima problema sa povredom

Manchester United bez Matića na Partizan

Samir Mlaćo

Nakon remija sa Liverpoolom (1:1), Manchester United očekuje gostovanje kod beogradskog Partizana u okviru grupne faze Evropa lige.

United je svakako favorit, ali to će morati da opravda i u grotlu Partizanovog doma.

Sigurno je da će engleskom timu nedostajati Nemanja Matić koji ima problema sa povredom.

"Igrao je povrijeđen u posljedne vrijeme pa smo odlučili da to prekinemo. Ne znam koliko će odsustvovati", kazao je Ole Gunnar Solskjaer.

Iskusni veznjak je navodno i u zategnutim odnosima sa trenerom Manchester Uniteda Ole Gunnarom Solskjaerom, pa je ove sezone upisao tek pet nastupa za Crvene đavole.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Njegov ugovor sa Unitedom važi do sljedećeg ljeta i u isti je ugrađena opcija produženja saradnje za još jednu godinu.

Međutim, 31-godišnji Srbijanac možda napusti Old Trafford već u januaru. Matiću se, navodno, svakako sviđa ideja da se jednog dana okuša u Seriji A, a svojevremeno ga je Beppe Marotta želio dovesti u Juventus. Tada je, prije dvije godine, Matić ipak odlučio preći iz Chelseaja u Manchester United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.