U dresu oba kluba je bio sjajan

Koji klub mu je draži? Thierry Henry je morao birati između Arsenala i Barcelone

Endin Čaušević

Thierry Henry je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača na svijetu, a najveći trag ostavio je u Arsenalu i Barceloni.

Henry je ponikao u Monacu iz kojeg je početkom 1999. godine prešao u Juventus, ali se u Italiji zadržao samo šest mjeseci. Nakon toga otišao je u Arsenal što je bio najbolji mogući potez.

Ovaj 42-godišnjak je u Arsenalu pružao fantastične partije i bio je glavni dio legendarne generacije koja u sezoni 2003/04. nije doživjela niti jedan jedni poraz u Premiershipu.

Nakon osam godina u dresu Arsenala odlučio je da spakuje kofere i pređe u Barcelonu. Henry je u Barceloni također bio na nivou, te je u dresu katalonskog kluba igrao tri godine i uspio je da osvoji Ligu prvaka što je bio njegov glavni cilj.

Iako je veći dio karijere proveo u Arsenalu on priznaje da je Barcelona jako bitan dio njegove karijere. Morao je odgovoriti na pitanje da li mu je draži Arsenal ili Barce i to je uradio iako mu sigurno nije bilo nimalo lako.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zašto sam odabrao Barcelonu? Mnogo mi se sviđao Arsenal i dan danas ih volim kao klub, ali svaki igrač želi osvojiti trofeje i nagrade, a to je ono zbog čega sam se preselio u Barcelonu", rekao je Henry i dodao:

"U kojem klubu sam proveo najbolje trenutke u karijeri? Najbolji trenuci u mojoj karijeri bili su u Arsenalu, ali Barca mi je nekako bliže srcu. S Barcelonom sam dostigao sva postignuća, bilo je to vrlo lijepo iskustvo i što je najvažnije, zadovoljio sam ambicije navijača".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.