Foto: EPA

Odgovorio na prozivke

Salihamidžić 'bocnuo' trenera Fortune: Počisti ispred svojih vrata...

Hasan Salihamidžić je uz trenera Niku Kovača osoba koja je izložena najvećim kritikama u Bayernu.

Otkako je u ljeto 2017. godine prihvatio da bude sportski direktor, svaki potez ovog nekadašnjeg reprezentativca BiH je 'pod lupom', a posljednju prozivku u nizu uputio mu je trener Fortune.

Naime, Friedhelm Funkel je izjavio za medije u Njemačkoj kako u posljednje dvije godine "nešto ne funkcioniše u Bayernu", a kako je upravo u tom periodu Brazzo u klubu, osjetio se prozvanim i vrlo brzo odgovorio treneru tima iz Dusseldorfa.

Na prozivku je Salihamidžić reagovao dostojanstveno, baš kako mu i priliči, ali svejedno nije propustio priliku i da poruči Funkelu kako Bayern nije klub koji ga treba pretjerano interesovati.

"Friedhelma poznajem kao vrlo kolegijalnu osobu i trenera koji se dobro ponaša prema svojim kolegama, tako da ovu njegovu izjavu neću uzeti kao zlu namjeru", kazao je Salihamidžić, čiju izjavu prenosi Bild, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Istaknuo je kako primamo previše golova, svjesno smo toga i mi sami i radimo na tome. Ipak, svejedno, mislim da bismo svi trebali počistiti ispred svojih vrata", poručio je sportski direktor Bayerna.

Salihamidžiću ugovor s Bayernom inače ističe na kraju sezone, a u njemačkom velikani svi su odlučni u tome da mu povjere novi mandat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.