Kovač želi dovesti Umtitija kao zamjenu za Sulea

Bavarci su ostali bez jako bitnog igrača i u potrazi su za zamjenom

Niko Kovač u Barceloni pronašao zamjenu za teško povrijeđenog Sulea

S. Pašalić

Niko Kovač je nakon posljednjeg kola Bundeslige koju je Bayern igrao protiv Augsburga dobio jako loše vijesti.

Naime, u toj utakmici štoper Niklas Sule se povrijedio i izašao u 11. minuti igre, a kasnije je utvrđeno da su stradali prednji križni ligamenti i da će Bayern jako dugo biti bez svog igrača.

Sule je bio standardni član prvog tima Bavaraca i samo u meču protiv Cottbusa nije odigrao svih 90 minuta, a i tu je igrao do 88. minute pa je jasno koliki je ovo udarac za prvaka Njemačke.

Bavarci zato što prije žele dovesti zamjenu za Sulea, a čini se da bi to mogao biti Samuel Umtiti iz Barcelone.

Francuz se dosta mučio sa povredama prošle sezone, a nedavno se vratio i zaigrao protiv Eibara, ali se ponovo povrijedio i nije otputovao sa timom u Prag gdje će Barcelona igrati meč protiv Slavije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Barcelona procjenjuje Umtiti na 60 miliona eura, ali s obzirom na probleme koje je imao, vjeruje se da bi ga Bayern mogao dobiti za 45 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.