Isti čovjek kandidat za klupu Uniteda i Bayerna
(Foto: EPA)

Ralf Rangnick pred najvećim izazovom

Isti čovjek kandidat za klupu Uniteda i Bayerna

Midhat Šljivak

Iako rukovodstvo Manchester Uniteda tvrdi kako čvrsto stoji iza Olea Gunnara Solskjaera, često se u engleskim medijima spominje mogućnost odlaska norveškog stručnjaka sa menadžerske pozicije.

Mnoga imena kruže medijima kao njegovi potencijalni nasljednici na klupi tima sa Old Trafforda, a sada se pojavilo još jedno poznato ime.

Kako tvrdi novinar uglednog njemačkog magazina Bilda Christian Falk, kandidat za klupu Uniteda postao je i poznati stručnjak Ralf Rangnick (61).

Čovjek koji je radio fantastičan posao sa Hoffenheimom u Bundesligi je, po navodima Bilda, kandidat za preuzimanje giganta sa Ostrva i u užem je krugu kandidata za ovu poziciju.

Podsjetimo, kao novi menadžer Crvenih đavola najviše se spominje italijanski stručnjak Massimiliano Allegri, ali za sada Solskjaer ima podršku rukovodstva kluba. Do kada, vidjet ćemo...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane interes za usluge 61-godišnjeg Rangnicka pokazuje i minhenski Bayern. U slučaju da otpuste Niku Kovača on im je prva opcija za novog trenera, što bi za iskusnog trenera bio svakako veliki izazov.

Rangnick je u karijeri pored Hoffenheima vodio RB Leipzig, Schalke 04, Hannover, Stuttgart...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi