Već četiri godine nije zabio gol

Luis Suarez večeras u Pragu želi prekinuti najveću noćnu moru u svojoj karijeri

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras gostuju u Pragu kod Slavije u okviru trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Katalonci su apsolutni favoriti večeras protiv Slavije i sve osim pobjede Barcelone će biti veliko iznenađenje. Ernesto Valverde će na teren poslati vjerovatno najjači sastav i neće ništa rizikovati.

Očekuje se da od prve minute u napadu budu Lionel Messi, Luis Suarei i Antoine Griezmann koji su za vikend briljirali u pobjedi protiv Eibara (0:3.).

U centru pažnje će biti Suarez koji će večeras pokušati prekinuti crnu seriju. Urugvajac je u veoma dobroj formi jer je na pet mečeva ove sezone postigao već sedam golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, za njega su utakmice u gostima u Ligi prvaka postale prava noćna mora. On već četiri godine nije dao gol u gostima u ovom takmičenju i večeras u Pragu će sigurno dati sve od sebe da to promijeni.

Posljednji put kada je Suarez dao gol u gostima u Ligi prvaka bilo je u meču Rome i Barcelone na Olimpicu u septembru 2015. godine. Od te utakmice uputio je 59 šuteva ka golu protivnika u gostujućim mečevima, ali nije uspio zabiti gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.