Košarkaši Efesa polako ali sigurno ulaze u prošlosezonsku formu

Sjajni nastupi Simona i Dunstona

Anadolu Efes razbio madridski Real

Košarkaši Anadolu Efesa večeras su u svojoj dvorani uvjerljivo savladali madridski Real rezultatom 76:60. 

Nije otvaranje ovog susreta donijelo dobre vijesti za domaći tim. Real je vrlo brzo poveo s 9:0 i najavio tešku večer za Atamanovu momčad. 

Ipak, turski prvak vrlo brzo je pohvatao konce ove utakmice te vrlo brzo stigao i prestigao početno vodstvo Reala. Ipak, nije se dao ni madridski tim te je nakon izjednačenog drugog perioda poluvrijeme završeno s prednošću gostujućeg tima od dva koša razlike.

Nastavak susreta donio je potpunu dominaciju domaćeg tima. Kruno Simon i Bryan Dunston preuzeli su stvar u svoje ruke i u drugom poluvremenu su dporvaci Europe potpuno razbili goste iz Madrida. Spomenuti dvojac zabio je po 17 poena i bio daleko najbolji u domaćem timu.

Llull s 14 najefikasniji kod Reala, po 10 su dodali Mickey i Deck što nije bilo dovoljno ni za što više od uvjerljivog poraza u Istanbulu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.