Trener Arsenala nakon sinoćnje pobjede

Emery: Pepe? Sretni smo zbog njega; Ozil? No Comment...

Arsenal je sinoć uspio slaviti pobjedu nad ekipom Vitorije Guimareaes iako se u sami finiš meča ušlo prednošću gostiju iz Portugala od 1:2.

Međutim, onda je na scenu stupio Nicolas Pepe koji je ušao sa klupe i sa dva briljantna slobodnjaka donio Arsenalu preokret i pobjedu (3:2).

Možda su upravo ovi slobodnjaci ono što će dati samopouzdanje rekordnom pojačanju Arsenala za nastavak sezone. Podsjetimo, svi su požurili da "zaspu" Pepa kritikama nakon nekoliko lošijih izvedbi iako je njegov kvalitet očigledan i najvećim fudbalskim laicima.

"Svaki igrač obično treba vremena da se prilagodi. Pepe je jako dobar igrač i u potpunosti vjerujemo u njega. Nekada se osjeća bolje, nekada su stvari za njega teže na terenu. Zavisi i od protivnika, Napreduje, a ova dva gola su jako bitna za nas, a potom i za njega. On sada nastavlja proces adaptacija i što se prije prilagodi to će biti bolje za nas", izjavio je trener Arsenala Unai Emery nako utakmice, pa nastavio:

"Jako smo sretni zbog njega, ali i zbog nas samih. Ta dva gola iz slobodnjaka su bila savršena. Probavao je dosta slobodnjaka na treninzima prošle sedmice, posmatrao sam ga. Pozitivna je stvar da imamo više igrača koji mogu izvoditi slobodne udarce... Najvažnija su tri boda, ali je važna i činjenica da pojedini igrači napreduju što popravlja njihovo samopouzdanje i samopouzdanje čitave ekipe".

Mesut Ozil ponovo nije bio u rosteru Arsenala, a novinare su zanimali razlozi za izostavljanje Nijemca. Međutim, Emery nije bio previše raspoložen za priču o Mesutu Ozilu.

"Danas nije dan za priču o tome", kratko je odbrusio Emery, ali su novinari nastavili sa pitanjima o Ozilu.

Da li Ozil ima budućnost u Arsenalu?

"Više bih volio da govorimo o utakmici. Tu su igrači koji su igrali".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Navijači se raspituju za Ozila.

"On nije u ekipi. To je bila odluka za večeras, sada se okrećemo nedjelji", poručio je Emery.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.