Pepe spektakularnim golovima iz slobodnjaka donio preokret Arsenalu protiv Vitorije

Topnici izbjegli poraz na Emiratesu

Pepe spektakularnim golovima iz slobodnjaka donio preokret Arsenalu protiv Vitorije

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala večeras su nakon preokreta pobijedili na svom terenu Vitoriju Guimaraes (3:2) u meču 3. kola grupne faze Evropske lige.

Topnici su bili na korak od senzacionalnog poraza, ali su u samom finišu uspjeli doći do preokreta. Portugalski klub poveo je sa 1:0 već u devetoj minuti kada je Edwards postigao sjajan gol.

Međutim, Arsenal je uspio da dođe do izjednačenja u 32. minuti golom mladot Martinellija. No, samo pet minuta kasnije Vitoria je ponovo povela, a ovaj put strijelac je bio Duarte.

U nastavku meča igrači Arsenala su svim silama krenuli po izjednačenje kako bi izbjegli veliku senzaciju. Iako se činilo da će Vitoria s tri boda napustiti London na kraju se to nije desilo.

Arsenal je u 80. minuti uspio da dođe do 2:2 kada je Pepe zabio sjajan gol iz slobodnog udarca. Isti igrač bio je u centru pažnje u 92. minuti kada je spoktakularno ponovo iz slobodnjaka pogodio za 3:2 i veliki preokret londonskog kluba.

U ovoj grupi večeras su još igrali Frankfurt i Standard Liege, a njemački klub je na kraju slavios a 2:1. Golove za Frankfurt postigli su Abraham i Hinderegger, dok je gol za goste dao Amallah.

Arsenal je prvi u grupi sa devet osvojenih bodova, dok Frankfurt ima šest. Standard je treći sa tri, dok Vitoria nema bodova.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Najmanje uzbuđenja večeras smo vidjeli u grupi D. Sporting je uz dosta sreće pobijedio Rosenborg sa 1:0, dok na meču PSV-a i LASK-a nije bilo golova.

PSV je prvi u ovoj grupi sa sedam bodova, a Sporting je drugi sa bodom manje. LASK ima četiri boda, a nakon tri kola Rosenborg je bez bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Hocete li vi postaviti koji video uz tekst? Ovo postaje sve dosadnije
7 0
SeoRusilac
Majstor proradio. Gazija na aparatima
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi