Foto: EPA

Englez opravdao očekivanja

Roma namjerava otkupiti Smallingov ugovor

Chris Smalling u potpunosti je opravdao očekivanja u Romi, pišu italijanski mediji.

Nekadašnji reprezentativac Engleske u Romu je došao ljetos na posudbu iz Manchester Uniteda, a za kratko vrijeme uspio je zadovoljiti ukuse navijača, kao i klupskog rukovodstva.

Nakon što je odigrao pet utakmica za Romu, Gianluca Di Marzio i Il Tempo pišu da u rimskom klubu već planiraju da u narednim sedmicama otkupe Smallingov ugovor od Manchester Uniteda.

Smallingova posudba koštala je Romu tri miliona eura, a špekuliše se kako će u slučaju otkupa za njegov igrački karton Manchester United dobiti nešto više od 20 miliona eura.

Sam transfer u Romu za Smallinga je bio ujedno i prvi izvan Engleske, a po dolasku u Rim otkrio je kako je, između ostalog, jedan od razloga zašto je došao u ovaj klub bio i naš Edin Džeko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.