Sudije se izvinile Romi: Poštujemo i zahvaljujemo na iskrenosti

Pogrešna odluka arbitara koštala Romu pobjede

Sudije se izvinile Romi: Poštujemo i zahvaljujemo na iskrenosti

Teme:

Roma je sinoć na svom Olimpicu remizirala sa ekipom Borussije Monchengladbach u trećem kolu Grupe J Lige Evrope.

Vučica je vodila golom Zaniola iz 32. minute sve do sudijske nadoknade vremena, ali onda sudija Callum pokazuje na bijelu tačku, a Stindl donosi Borussiji remi (1:1).

Glavni arbitar meča je penal za Bourssiju dosudio zbog igranja rukom Chrisa Smallinga, iako je bilo očigledno da je lopta defanzivca Rome pogodila u glavu.

Očekivano, svi u Romi su nakon meča bili razočarani, a svoju grešku su vrlo brzo uvidjeli i arbitri.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Razgovarali smo sa arbitrima nakon utakmice i oni su priznali da je odluka da se dosudi penal bila pogrešna. Poštujemo to i zahvaljujemo im se na iskrenosti. Sada se fokusiramo na sljedeću utakmicu", poručili su iz Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije