Fonseca: Ako Džeko ne može igrati onda i ja mogu u napad

Trener Rome nakon večerašnjeg remija

Fonseca: Ako Džeko ne može igrati onda i ja mogu u napad

Paulo Fonseca, trener Rome, je nakon večerašnje utakmice Lige Evrope protiv Bourssije Monchengladbach poručio da su njegovi igrači "shrvani".

Podsjetimo, Roma je vodila sa 1:0 do samog finiša, a onda je arbitar dosudio nepostojeći penal za goste iz Monchengladbacha koji su tako stigli do remija (1:1). Sudija Collum je dosudio penal zbog igranja rukom Chrisa Smallinga iako je bilo očigledno da je lopta pogodila defanzivca Rome u glavu.

"Teško je prihvatiti takvu odluku", istakao je Fonseca za Sky Sport Italia, pa nastavio:

"Svi igrači su shrvani. Igrali smo sa liderom Bundeslige i konstatno smo kontrolisali utakmicu, bez obzira na sve poteškoće. Jako je teško ovo prihvatiti, zaslužili smo drugačiji rezultat".

Dugačak spisak povrijeđenih igrača je prisilio Fonsecu da napravi brojne promjene, pa je tako i defanzivac Gianluca Mancini igrao u veznom redu.

"On je borac i dobar igrač. Nikada nije igrao na ovoj poziciji, tako da nije bilo lako, ali je bio dobar. Vidjet ćemo da li će igrati tu poziciju protiv Milana za vikend. Realnost je da nemamo puno opcija", izjavio je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Edin Džeko, koji zbog svih Rominih problema nije imao vremena ni da se kako treba oporavi od nezgodne povrede, je danas bio u prvoj postavi.

"Ako Edin Džeko ne može igrati, onda i ja mogu otići u špic napada. Mislim da je Zaniolo jedina druga opcija iako to nije njegova pozicija", poručio je trener Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adoado
Pravi si ti Spic!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi