Povrijedio ruku u meču protiv Schalkea

Mediji tvrde da je Goetze 'pobjegao' u privatnom vozilu, ali Borussia objasnila šta se desilo

Edmir Škorić

Mario Goetze je bio jako ljut jer je u 58. minuti zamijenjen na Veltins Areni u Gelsenkirchenu, objavili su brojni njemački mediji.

U rurskom derbiju Schalke i Borussia Dortmund odigrali su 0:0, a trener gostiju Lucien Favre odlučio je iz igre izvesti Goetzea već u 58. minuti.

Nije Favre bio zadovoljan s onim što je danas na terenu prikazao Goetze, a ovaj je još manje bio zadovoljan odlukom trenera. Kada je izlazio, njemački reprezentativac nije niti pogledao prema Favreu.

Kasnije su mediji objavili da je u privatnom vozilu napustio stadion, ne želeći ni da sačeka kraj utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve to je uglavnom objavljeno na društvenim mrežama i njemačkim sajtovima, ali Borussia ima potpuno drugačije objašnjenje.

U međuvremenu je Borussia objavila da je igrač povrijedio ruku i da je hitno prevezen u bolnicu kako bi odradio rendgenski snimak iste, te da nije riječ ni o kakvom sukobu unutar svlačonice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.