Kovača pitali šta misli o dolasku Mourinha u Dortmund, a on im žestoko uzvratio

Stao u odbranu svog kolege Favrea

Kovača pitali šta misli o dolasku Mourinha u Dortmund, a on im žestoko uzvratio

E. Čaušević

Ugledni Bild objavio je prije nekoliko dana da je Jose Mourinho ozbiljan kandidat da preuzme klubu Borussije Dortmund.

Njemački klub ne pruža baš dobre partije u Bundesligi ove sezone, te navodno čelnici kluba razmišljaju o tome da uruče otkaz Julienu Favreu i da umjesto njega pokušaju dovesti Mourinha koji je bez posla već godinu dana.

Na pressu trenera Bayerna, Nike Kovača, novinari su pitali da li je Mourinho pravo rješenje za Borussiju Dortmund, a on im je žestoko odgovorio da ne želi kritikovati sovg kolegu Favrea koji to jednostavno ne zaslužuje.

"Neću kritikovati kolegu, naprotiv, dajem mu podršku jer je ovdje riječ o respektu. Svi žele poštovanje, ali to mora ići u oba pravca. Ne možete sve preispitivati kada izgubite utakmicu jer je to dio fudbala", rekao je Kovač i dodao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Favre je kao i mi nešto lošiji u ligi. Oni su četvrti, a mi smo treći. Izgubili su jedan meč, ali dobro igraju u Ligi prvaka i prošli su dalje u DFB Pokalu. Kako je onda sve loše? Pojavljuju se imena trenera koji bi ga mogli zamijeniti i to jednostavno ne razumijem, zaista ne razumijem. Ne znam zašto je uvijek najveći teret u medijima na leđima trenera".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Ascare,brani sebe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi