Bordo tim gostuje u Tuzli

Povratak Oremuša: Musemić izabrao igrače za megdan sa Slobodom

A. Čaušević

FK Sarajevo će u 14. kolu Premijer lige gostovati Slobodi iz Tuzle. 

Husref Musemić i na ovom meču neće moći računati na sve svoje najbolje igrače, ali dobra vijest je povratak Mirka Oremuša nakon duže vremena.

Za Bordo tim sutra neće nasupiti supsnedovani Anel Hebibović i Andrej Đokanović, dok su povrijeđeni Krste Velkoski i Haris Handžić. U konkurenciji neće biti i Selmir Pidro koji se još uvijek oporavlja.

"Utakmica je bitna, kako za nas, tako i za Slobodu. Mi želimo da ostanemo tu gdje jesmo, oni opet imaju svojih problema. U posljednje vrijeme su promijenili trenera, dobili su i novu upravu", rekao je Musemić u najavi utakmice.

"Neke stvari su poredane na svoje mjesto, tako da sigurno možemo očekivati protivnika koji će biti motivisan i željan da napravi što bolji rezultat, isto kao što ćemo biti i mi. Prošli put smo izgubili 2:1 u zadnjoj minuti, ali mislim da smo ovu sedmicu od posljednje utakmice dosta dobro radili i da ćemo to pokazati na terenu", dodao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Musemić će sutra na raspolaganju imati sljedeće igrače: Kovačević, Dizdarević, Hodžić, Letić, Lazić, Šerbečić, Stanojević, Gavrić, Ahmetović, Tatar, Rahmanović, Milanović, Dupovac, Šabanović, Guzina, Mustafić, Oremuš, Šišić.

Utakmica na stadionu Tušanj počinje u 14:30, a sudit će je Luka Bilbija iz Prijedora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.