Uščuplić: Iznenađen sam uslovima koje tu imaju, nije čudo što igraju ovako dobro

Trener juniora Sarajeva nakon današnjeg prijateljskog meča

Uščuplić: Iznenađen sam uslovima koje tu imaju, nije čudo što igraju ovako dobro

Juniori Sarajeva su prije nekoliko dana otputovali u Vijetnam gdje će učestvovati na međunarodnom turniru.

Danas je U19 ekipa Sarajeva, dok očekuje početak turnira, odigrala prijateljski meč sa U19 reprezentacijom Vijetnama na terenu PVF akademije.

"Prije svega bih čestitao ekipi Vijetnama na zasluženoj pobjed. Za nas je ovo prije svega jedno veliko iskustvo jer smo dobili priliku da igramo na ovakvom stadionu i za par dana na ovako kvalitetnom turniru", poručio je nakon meča trener bordo juniora Dženan Uščuplić, pa nastavio:

"Što se tiče same utakmice mislim da je ekipa Vijetnama dominirala u organizaciji igre, mada smo mi i prije utakmice znali da su izuzetno pokretljivi, izuzetno tehnički kvalitetni. Definitvno smo imali problema u našoj organizaciji igre. Nismo uspostavili neku pas igru, kontrolu i po meni je ekipa Vijetnama zasluženo pobijedila."

Uslovi?

"Sigurno da sam iznenađen uslovima koje PVF ima tu u Vijetnamu. Stvarno, mnogo klubova u Evropi nema ovakve uslove, nije čudo da igraju ovako dobro", istakao je Uščuplić.

Da li je vremenska razlika uticala?

"Sigurno da je i to jedan od problema za našu seleckiju s obzirom da smo tu tri dana, ali generalno, iz dana u dan je sve bolje", rekao je trener juniora FK Sarajevo.

Juniori Sarajeva će od 30. oktobra do 5. novembra nastupati na međunarodnom fudbalskom turniru u Vijetnamu. Protivnici izabranicima Dženana Uščuplića bit će Hanyang University, Japan University i U21 tim Vijetnama, s kojim će otvoriti turnir. Mečevi grupne faze igraju se 30. oktobra, 1. i 3. novembra, dok su dueli za prvo i treće mjesto na rasporedu 5. novembra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kralj_Tvrtko
Smijte se za****vat mislim ipak Vijetnam .... Sve je receno
1 8
Honduras
ma pravo igraju prvaci svijeta svake godine
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi