Lewandowski je pogađao u svih devet utakmica od početka nove sezone u Bundesligi

Napadač Bayerna je u strašnoj formi

Lewandowski je prava mašina: Poljak novim golom srušio još jedan rekord Bundeslige

S. Pašalić

Bayern je danas uspio slaviti protiv Union Berlina sa 2:1.

Ekipa Nike Kovača je golovima Pavarda i Lewandowskog stigla do 2:0, a je Polter je smanjio na 2:1 što je bio i konačni rezuzltat te je Bayern ponovo preuzeo vodeću poziciju na tabeli.

Robert Lewandowski igra u sjajnoj formi od početka nove sezone, a prije nekoliko dana je sa dva gola protiv Olympiacosa u Ligi prvaka postao peti najbolji strijelac ovog takmičenja u historiji.

Poljak je pogodio i danas za Bayern i tako srušio još jedan rekord Bundeslige.

Naime, bila je ovo deveta utakmica u Bundesligi ove sezone u kojoj je Lewandowski postigao gol, te je tako srušio rekord Pierrea-Emericka Aubameyanga koji je u sezoni 2015/2016 u dresu Borussije Dortmund pogađao u osam utakmica zaredom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski je ove sezone postigao 13 golova u Bundesligi, a 18 ukupno u svim takmičenjima za Bavarce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.