Inter i Parma remizirali

Ne, nije igrao Juventus: VAR u Italiji ovu situaciju proglasio regularnom

Admin Čaušević

Inter nije uspio preskočiti Juventus na tabeli nakon što je na San Siru odigrao 2:2 protiv Parme. 

Iako vlada generalno mišljenje da je Juventus taj koji je najzaštićeniji klub u Italiji čini se da i drugi klubovi imaju popriličnu sudijsku protekciju, u ovom slučaju Inter.

Dojam je da se prilikom izjednačujućeg gola za 2:2 kojeg je postigao Romelu Lukaku asistent Antonio Candreva nalazio u ofsajd poziciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sudije su prvo poništile gol, ali nakon konsultacija s VAR tehnologijom gol je priznat iako je i nakon iscrtane grafike Candrevina glava, odnosno dio tijela kojim se može postići gol, bila u nedozvoljenoj poziciji.

Nakon nekoliko minuta sudije u VAR sobi su odlučile da priznaju gol. Na kraju meča ostalo je 2:2 što znači da Inter nije iskoristio današnji kiks Juventusa kod Leccea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.