Plavi upisali drugi poraz

Željezničar u Mostaru nastavio po starom

Admin Čaušević

Drugo gostovanje u nizu fudbaleri Željezničara su napustili pognute glave. U meču 14. kola poraženi su od Zrinjskog sa 2:1. 

Može se reći da je Željezničar u Mostaru nastavio po starom pošto su izabranici Amara Osima ponovo prvi primili gol i na kraju nisu uspjeli doći do preokreta.

Nakon utakmica sa Širokim Brijegom, Veležom, Tuzla Cityjem i Borcem duel sa Zrinjskim je bio peti u nizu da Plavi na gostovanjima prvi vade loptu iz svoje mreže.

Za razliku od utakmica na stadionima Pecara, Rođeni i Tušanj koje su okončane remijima, na posljednja dva gostovanja ekipa s Grbavice je upisala poraze.

Treba istaći da je Plavim pod Bijelim brijegom donekle i fortuna okrenula leđa, posebice u drugom poluvremenu kada se utakmica "lomila".

Imali su gosti niz povoljnih situacija da zabiju više od jednog gola, olako su prilazili protivničkom kaznenom prostoru, ali je izostala konkretnost u završnici. Pri rezultatu 1:1 pogođena je i stativa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ljudi su bili prvaci, bez obzira na sve probleme, oni su odličan tim. Nismo iskontrolisali neke stvari, niko im nije toliko šansi stvorio ovdje. Široki im je dao tri gola, a imao je pet šansi. Ne mogu se složiti da smo skroz slabo igrali, jer ne možeš stvoriti ovoliko šansi kad igraš loše", rekao je Amar Osim poslije utakmice.

Željezničar će u 15. kolu dočekati Čelik, ekipu protiv koje je posljednji put donio puni plijen s gostovanja. Na Bilinom polju je bilo 0:2. Susret na Grbavici igra se u nedjelju, 3. novembra s početkom u 16:30.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.