Ne znate kakav je "pravi" Ronaldo bio igrač? Messi ga nije mogao bolje opisati

Admin Čaušević

Prošlo je više od osam godina otkako je Luis Nazario da Lima Ronaldo okačio kopačke o klin. 

Ronaldo je svojevremeno bio najbolji igrač svijeta. Za protivničke odbrane bio je neriješiva enigma, prepoznatljivo biciklo nije mogao zaustaviti niti jedan defanzivac, a golove je zabijao s lakoćom.

Da nije imao ozbiljnih fizičkih problema zbog teških povreda koje su značajno utjecale na njegovu karijeru ko zna gdje bi mu bio kraj.

Mnogi legendarnog Brazilca smatraju i najboljim fudbalerom ikada baš kao i Lionela Messija koji duže od deceniju pruža maestralne partije.

Tokom karijere Messi je imao priliku da dijeli svlačionicu s mnogim šampionima, ali ne i s Ronaldom.

Kada bi mogao birati jednog igrača s kojim bi igrao u istom timu to bi upravo popularni Il Fenomeno. Potvrdio je to Argentinac u intervjuu za Tyc Sports.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ronaldo je bio fenomen, impresivan. Od svih napadača koje sam ikad vidio on je bio najbolji. Bio je nevjerovatan", riječi su kojim je Messi opisao nekadašnjeg napadača PSV-a, Barcelone, Intera, Reala, Corinthiansa...

Ronaldo je tokom karijere Zlatnu loptu je dobio 1997. i 2002. godine, a FIFA ga je proglasila najboljim 1996., 1997. i 2002. godine. S Brazilom je bio prvak svijeta 2002. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.