Foto: EPA

Hrvat cijeni Ibiševića

Trener Herthe nahvalio Ibiševića: Pravi kapiten...

Herthin trener Ante Čović u razgovoru za njemačke medije biranim riječima govorio je o našem Vedadu Ibiševiću.

Više od četiri godine Ibišević s velikim uspjehom nosi Herthom dres, a ponašanjem, kako na terenu, tako i izvan njega, postao je u međuvremenu i kapiten kluba iz Berlina.

Da se bh. napadač na pravi način nosi s takvom odgovornošću istaknuo je i sam Čović, ne skrivajući koliko je zapravo Ibišević važan za njegov tim.

"Vedad je pravi kapiten. Kapiten koji se izdvaja na terenu i van njega. Može da bude ponosan kakvu je karijeru napravio. Glavni razlog za to je, prije svega, njegova želja. On nikada nije zadovoljan, uvijek želi više i više, to je tajna uspjeha. Bez obzira što je već u godinama, želi da bude na terenu i zabija golove", izjavio je Čović.

U dosad devet odigranih utakmica Ibišević je put puta pogađao protivničku mrežu, a špekuliše se da bi tekuća sezona mogla biti i posljednja u njegovoj karijeri budući da će po završetku iste napuniti 36 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.