Jasni ciljevi

Dvije velike zvijezde napuštaju Arsenal ako klub ne izbori Ligu šampiona

Ekipa Arsenala i ove godine prolazi kroz vrlo težak period.

Topnici već godinama unazad muku muče sa dobrim rezultatima, a čini se kako ni ova sezona neće donijeti neke značajnije promjene.

Nakon dosadašnjeg dijela Premiershipa Arsenal se nalazi na petoj poziciji sa skorom od četiri pobjede, dva remija i dva poraza i trener Unai Emery je pod velikim pritiskom da izbori Ligu šampiona.

Ukoliko se to ne dogodi, prenose otočki mediji, Arsenal će napustiti dvije ponajveće zvijezde Pierre-Emerick Aubameyang i Alexandre Lacazette. Obojica su izrazila želju da igraju u najelitnijem takmičenju a za sada je vrlo neizvjesno hoće li ga Arsenal izboriti.

Podsjetimo, Topnici su prošle sezone imali priliku da izbre Ligu prvaka krzo Evropa ligu, ali su u finalu tog takmičenja doživjeli težak poraz od Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.