Transfer je bio dogovoren

Xavijeva majka je prijetila razvodom braka ako njen sin napusti Barcelonu i ode u Milan

Edmir Škorić

Xavi je legenda Barcelone i do odlaska u Katar 2015. godine, cijelu karijeru proveo je na Nou Campu.

Igrao je prvo u B timu Barce, a onda je od 1998. debitovao za prvi tim Katalonaca i narednih sedam godina igrao je važnu ulogu u jednoj od najtrofejnijih generacija ovog kluba.

On je bio uzor mnogima, pravi Katalonac, a na terenu fantazista za kojim su ludjeli mnogi velikani.

Zanimljivo da je upravo na početku profi karijere 1998. godine bio blizu odlaska u Milan. On je prihvatio tu ponudu, baš kao i njegov otac, ali protiv ovog transfera bila je njegova majka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ona je navodno protiv prelaska u Milan bila do te mjere da je zaprijetila razvodom braka ako njen sin završi u Italiji.

Na kraju je transfer Xavija u Milan propao, a on je postao legenda Barcelone s kojom je osvojio osam ligaških naslova, tri Kupa kralja, četiri Lige prvaka, dvaput Superkup Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo u dva navrata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.