U 50. minuti Zec je ostao ležati na travnjaku stadiona Pod Bijelim Brijegom

Zec povrijedio zadnju ložu

Željezničar oslabljen na Čelik i Slobodu

Midhat Šljivak

Trenutno drugoplasirana ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Željezničar, u naredna dva susreta biće lišena usluga iskusnog ofanzivca Ermina Zeca.

Naime, početkom drugog poluvremena derbi susreta između Zrinjskog i Željezničara, Zec je napustio teren zbog bolova u zadnjoj loži.

U ponedjeljak je podvrgnut detaljnim liječničkim pregledima (magnetna rezonanca) nakon kojih je utvrđeno da se radi o istegnuću zadnje lože sa parcijalnim oštećenjem vlakana, tako da Osim na Zeca sigurno neće moći računati u utakmicama sa Čelikom i Slobodom.

Dobra stvar za Zeca je, što nakon duela sa Slobodom slijedi reprezentativna pauza tako da će, ukoliko se sve bude odvijalo po planu, Osimu biti na raspolaganju u finišu prvog dijela sezone kada će Plavi odmjeriti snage sa Širokim Brijegom, Sarajevom i Veležom.

Podsjetimo, u dosadašnjem dijelu sezone Zec je odigrao 11 utakmica u kojima je postigao pogodak kojem je dodao tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.