Željezničar ubjedljivo najefikasniji, najčvršća odbrana "stanuje" u Mostaru

Nakon 14 kola Premijer lige BiH

Željezničar ubjedljivo najefikasniji, najčvršća odbrana "stanuje" u Mostaru

Polako, ali sigurno se približavamo polovini takmičenja u Premijer ligi BiH. Nakon 14 odigranih kola na liderskoj poziciji je Sarajevo sa 28 osvojenih bodova, drugi je Željezničar sa 26, treći Radnik sa 25 itd.

U gornjem dijelu tabele vlada poprilična "gužva" s obzirom da prvih šest ekipa dijeli samo pet bodova. Tako Sarajevo na prvom ima tek pet bodova više od Zrinjskog koji je na šestom mjestu.

Kako se približavamo polovini prvenstva, vrijedi se osvrnuti i na detalje koje nam pruža pogled na tabelu, a koju možete pogledati na OVOM linku.

Sarajevo ima najviše bodova, to je jasno, ali je ubjedljivo najefikasnija ekipa dosadašnjeg dijela sezone Željezničar koji je postigao 28 golova, ali je i primio 16. Nakon Željezničara slijedi Radnik sa 23 postignuta gola, dok je ekipa Tuzla Cityja protivničke mreže tresla 21 put. Lider na tabeli je četvrta ekipa prvenstva po efikasnosti sa 20 postignutih golova.

Međutim, Sarajevo ima drugu najbolju odbranu. Bordo tim je primio deset golova, dok se najmanjim brojem primljenih golova može pohvaliti HŠK Zrinjski - 8.

Zrinjski je postigao 19 golova što mu je dovoljno za drugu najbolju gol razliku, +11, dok najbolju gol razliku ima Željezničar, +12. Sarajevo je trenutno na +10.

Očekivano, najmanji broj postignutih i najveći broj primljenih, a samim time i najgoru gol razliku ima Zvijezda 09 koja je zakucana za dno tabele sa samo tri osvojena boda. Inače, tim iz Etno sela Stanišići je i dalje jedini bez trijumfa u sezoni 2019/2020.

Zvijezda 09 je trenutno na 12. poziciji sa omjerom od tri remija i 11 poraza. Fudbaleri ovog tima su postigli ukupno šest golova, a primili 33 (gol razlika -27).

Najviše pobjeda, po osam, imaju Sarajevo i Radni, s tim što Bijeljinci imaju i pet poraza, te samo jedan remi. Sa druge strane, Sarajevo ima četiri remija i dva poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dva poraza ima i Željezničar, a Plavi sa Grbavice imaju i pet remija, te sedam pobjeda. Isti broj pobjeda imaju i Borac, Tuzla City i Zrinjski. Ipak, tim Zrinjskog je bolje pozicije na tabeli koštalo čak pet poraza u dosadašnjem dijelu sezone.

Ove sezone je na remije pretplaćen Široki Brijeg koji je čak šest puta igrao duele bez pobjednika. Tim s Pecare uz šest remija ima po četiri pobjede i poraza.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti