Idealnih 11

SportSport.ba tim 14. kola Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Još jedno uzbudljivo kolo Premijer lige BiH je iza nas. Mogli smo da vidimo nekoliko zaista dobrih utakmica, a SportSport.ba je odabrao tim kola

Emil Velić (Mladost) - Golman Mladosti iz Doboj Kaknja Emil Velić pravi je junak svog tima u duelu protiv Zvijezde 09. Imao je Velić nekoliko zaista spektakularnih odbrana i na taj način je svom timu sačuvao tri boda u duelu protiv direktnog rivala u borbi za opstanak.

Dino Ćorić (Široki) - Iskusno je Dino Ćorić odradio sa Širokim gostovanje u Bijeljini kod Radnika. Tim s Pecare je jedan od rijetkih kojem Radnik nije napravio previše problema, a Ćorić je na obje strane terena igrao jako dobro.

Kosta Manev (Velež) - Štoper Veleža Kosta Manev odradio je odličan posao u susretu protiv Čelika. Bio je apsolutno neprelazan za napadače domaćeg tima i na kraju ih je uspio uštopati.

Ivan Šubert (Radnik) - Odličan nastup u susretu protiv Širokog imao je štoper Radnika Ivan Šubert. Iz kola u kolo ovaj defanzivac igra zaista dobro, a pored njega napadači Širokog nisu imali nikavih šansi za prolaz.

Đorđe Ćosić (Borac) - Lijevi bek Borca igra sjajno ove sezone. Banjalučani iz kola u kolo nižu dobre rezultate, a Ćosić je standardno veoma dobar na svojoj poziciji.

Samir Zeljković (Velež) - Samir Zeljković se nalazi u jako dobroj formi koju je potvrdio golom u pobjedi Veleža nad Čelikom. Odigrao je ovaj veznjak jako dobar meč i na kraju je itekako pomogao svom timu da dođe do nova tri boda.

Stojan Vranješ (Borac) - Novo kolo i novi gol za Stojana Vranješa. Iskusni fudbaler je glavni igrač Borca oko kojeg se sve vrti, a i protiv Tuzla Cityja je Vranješ dominirao na terenu. Izborio je penal, zabio je novi gol i pokazao još jednu da je klasa od igrača.

Samir Bekrić (Sloboda) - Jednom majstor - uvijek majstor. To je pravi opis za Samir Bekrića koji je svojim golom Slobodi donio jedan bod protiv Sarajeva. Majstorski je odigrao meč protiv aktuelnog prvaka i pokazao je da u njemu još uvijek ima žara za dobrim utakmicama.

Amar Rahmanović (Sarajevo) - Amar Rahmanović bio je najkonkretniji igrač Sarajeva na meču protiv Slobode. Zabio je i vodeći gol, imao je još nekoliko pokušaja, a njegov tim se na kraju morao zadovoljiti jednim bodom.

Petar Kunić (Zrinjski) - Petar Kunić je apsolutni junak Zrinjskog. Zabio je svoje prve golove u dresu Plemića i to u derbiju protiv Željezničara i u susretu u kojem je prekinuta rezultatska kriza viceprvaka BiH.

Saša Kajkut (Borac) - Iskusni napadač Borca Saša Kajkut pružio je protiv Tuzla Ciyja odličnu partiju. Postigao je gol i imao je još nekoliko šansi i da nije bilo golmana Fejzića, lako je mogao da se proslavi u ovom meču.

Igrač kola: Petar Kunić (Zrinjski)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Milenko Bošnjaković (Sloboda)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.