(Foto: EPA)

Seli u redove velikog rivala?

Sprema se iznenađujući transfer Ivana Rakitića

Midhat Šljivak

Ivan Rakitić vjerovatno igra svoju posljednju sezonu u dresu Barcelone.

Iskusni hrvatski veznjak nije u prvom planu kod trenera Ernesta Valverdea, pa se o njegovom odlasku s Nou Campa konstantno piše u španskim medijima.

Uglavnom se špekuliše o transferu u italijansku Seriju A, gdje ga žele gradski rivali Inter i Milan, ali katalonski list Sport danas donosi nove i veoma zanimljive informacije.

Oni tvrde da bi Rakitić mogao završiti u madridskom Atleticu. Jorgandžije ga žele angažovati i trener Diego Simeone smatra da bi se on uklopio u igru njegovog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je i ranije pokazivao interes za hrvatskog reprezentativca. Pokušali su ga dovesti još dok je igrao u Schalkeu i Sevilli, ali u tome nisu uspjeli.

Rakitić je u Barceloni od 2014. godine i za katalonskog velikana je nastupio 277 puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.