Genijalni Leo Messi i Barcelona razbili Valladolid

Katalonci slavili s 5:1

Genijalni Leo Messi i Barcelona razbili Valladolid

Fudbaleri Barcelone večeras su se lako obračunali sa Valladolidom i pobijedili ga na stadionu Nou Camp sa visokih 5:1 u 11. kolu španske La Lige.

Katalonci su večeras na svojoj strani imali izuzetno raspoloženog Lea Messija i onda je pobjeda gotovo bila neupitna.

Prije nego što je argentinski čarobnjak proradio, za Barcelonu su pogađali Lenglet i Arturo Vidal. Bilo je to u 2. i 29. minuti, a između toga pogodili su i gosti i to preko Kika.

Onda na scenu stupa Messi koji postiže prvi gol u 34. minuti i to iz slobodnog udarca. To je bio njegov jubilarni 50. gol u karijeri iz slobodnjaka. Argentinac je u drugom poluvremenu nastavio tamo gdje je stao u prvom pa novi gol postiže u 75. minuti. Samo dvije minute kasnije Messi je asistent a Suarez striejlac i Barca dolazi do 5:1. Treba reći i to da je Messi bio asistent i kod gola Vidala tako da je večeras učestvovao u četiri pogotka svog tima.

Barcelona je nakon ovog trijumfa prešla na lidersku poziciju La Lige sa 22 osvojena boda, dok je Valladolid ostao na 9. poziciji sa 14 bodova. Katalonci u narednom kolu gostuju Levanteu dok Valladolid dočekuje Mallorcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga 11. kolo:

Barcelona - Valladolid 5:1

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hooruk
Lagano, dva gola, dvije asistencije. Yebo nagrade ne mora ih ni dobiti, bitno je da NAROD ZNA. ENDE.
7 2
Manijak87
U 5 utakmica u La Ligi postigao 4 gola i 4 asistencije. Šta reći?
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi