(Foto: EPA)

Iskoristio priliku

Luis Figo o prvom povratku na Nou Camp: Bacali su sve i svašta, ali jedna boca...

Midhat Šljivak

Luisu Figu navijači Barcelone nikada neće oprostiti prelazak u redove najvećeg rivala Real Madrida.


Portugalac se 2000. godine odlučio za veliki transfer, a njegov prvi dolazak na Nou Camp popraćen je velikim zvižducima, a na teren je zbog Figa padalo sve i svašta.

Svaki korner kojeg je izvodio napravio je problem. Publika ga je gađala čime je stigla, a Figo 17 godina kasnije tvrdi da mu je sve to marketinški dobro došlo.

"Bio sam zadužen za izvođenje kornera i bio sam na to fokusiran. Želio sam svoj posao profesionalno obaviti, ali u pojedinim trenucima nisam mogao izvesti loptu jer su na mene bacani razni objekti", rekao je Figo i zatm je nastavio:

"To vam ne mogu opisati jer se ne sjećam svega, ali jedne situacije se sjećam. Coca-Cola mi je tada bila sponzor, vidio sam bocu na travi i pokupio sam je u stilu kao da snimam reklamu. Narednog dana sam u novinama vidio da su me gađali bocama viskija, svinjskim glavama i čime sve ne", dodao je Figo.

Legenda portugalskog fudbala je za Barcelonu igrao od 1995. do 2000. godine, a za Real od 2000. do 2005.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za katalonskog velikana je odigrao 249 utakmica i postigao je 45 golova, a za Real 239 utakmica i zabio je 57 puta.

U karijeri je još igrao za Sporting i Inter u kojem je 2009. godine završio karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.