Udineseu u dosadašnjim okršajima dao četiri gola

U Udinama se najviše pribojavaju Edina Džeke i za to imaju dobar razlog

Endin Čaušević

Roma večeras igra u gostima protiv Udinesea u okviru desetog kola italijanske Serije A.

Vučica u oslabljenom sastavu stiže u Udine jer Paulo Fonseca ne može računati čak na osam igrača koji su povrijeđeni. Ipak, nakon pobjede za vikend u derbiju protiv Milana igrači Rome imaju veliko samopouzdanje i vjeruju da mogu pobijedili Udinese.

Klub iz Udina je za vikend doživio katastrofu u Bergamu jer ih je Atalanta ponizila sa 7:1. No, jasno je da igrači Udinesea imaju dodatni motiv da se iskupe svojim navijačima u večerašnjem duelu.

U Romi naravno najviše očekuju od Edina Džeke koji je i prošlog vikenda zabio gol. Bh. napadač je trenutno šesti strijelac Serije A sa pet golova i sigurno da taj skor želi večeras popraviti.

Navijači Udinesea se sigurno s razlogom pribojavaju Džeke jer je ovom klubu zabio četiri gola u dosadašnjim duelima što je više od bilo kojeg igrača Rome. Nadamo se da će Edin i večeras barem jednom zatresti mrežu Udinesea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.