Mancini: Želim biti dobar poput Neste, Cannavara i Materazzija
Mancini ističe da gleda svoje nastupe po tri ili četiri puta kako bi vidio gdje je pogriješio

Jako puno radi na tome kako bi se poboljšao

Mancini: Želim biti dobar poput Neste, Cannavara i Materazzija

S. Pašalić

Roma je u ljetnom prelaznom roku odlučila da dovede pojačanje u odbrani pa je tako u Rim stigao Gianluca Mancini.

Ovaj 23-godišnji štoper je stigao na posudbu iz Atalante u kojoj je prošle sezone igrao sjajno i upisao je 35 nastupa, te je postigao 6 golova za ovaj tim.

Ove sezone je Mancini standardan u prvom timu Rome, a sada je rekao da dosta radi i želi da postane dobar kao što su to bili Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro i Marco Materazzi.

"Za 20 godina nadam se da ću biti dobar porodični čovjek i imati nešto lijepo u nogometu za generacije koje dolaze, baš kao što sam ja to doživio gledajući igrače na TV-u kao što su Nesta, Cannavaro i Materazzi. Bili su jedinstveni", rekao je Mancini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Odmah sam se dobro uklopio u Romi. Sa svima sam prijatelj i razgovaram s puno ljudi. Iskreno rečeno, čini se kao da nisam promijenio tim sa ovog gledišta."

"Nakon mojih nastupa gledam svoje poteze tri ili četiri puta kako bih shvatio gdje sam pogriješio i šta mogu poboljšati. Obožavam nogomet i gledam mnogo mečeva, tako da mogu proučiti sve napadače u Seriji A i bolje ih upoznati.", dodao je Mancini.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
bit ces najjaci
2 1
mer12
kupljen, kakva posudba dragi novinaru...25 mil.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi