U susret 15. kolu Premijer lige BiH

Zoran Grbić sudi derbi na Koševu, samo jedan meč neće biti u direktnom TV prenosu

Utakmicama 15. kola ovog vikenda se nastavlja  Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Derbi susret na stadionu Asim Ferhatović Hase igrat će Sarajevo i Široki Brijeg, a povjerenje da sudi susret dobio je iskusni Zoran Grbić iz Prijedora. Pomagat će mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo.

Taj meč na programu je u subotu od 17.00 sati, a nešto ranije u toku tog dana, od 13.30 sati, počet će tri susreta. U pitanju su mečevi u Mostaru, Tuzli i Ugljeviku, a sastaju se Velež - Sloboda, Tuzla City - Mladost i Zvijezda 09 - Zrinjski.

Meč na stadionu Rođeni sudit će Sabrija Topalović iz Zenice, na Tušnju će glavnu riječ što se suđenja tiče voditi Goran Paradžić iz Ljubuškog, a susret u Ugljeviku će suditi Admir Musić iz Sarajeva.

Kada je u pitanju program u nedjelju, gledat ćemo dva susreta i to okršaje Borca i Radnika, odnosno Željezničara i Čelika. Meč na Gradskom stadionu u Banja Luci sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, dok ćemo na Grbavici sa sudijskom pištaljkom gledati Vladimira Bjelicu iz Istočnog Sarajeva.

Pet utakmica u direktnim TV prenosima

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na TV-u ćemo za vikend gledati pet utakmica. Program počinje u subotu kada će susret iz Vrapčića prenositi Moja TV, a meč iz Ugljevika Arena Sport. Nešto kasnije u toku tog dana susret s Koševa prenosit će Moja TV. U nedjelju gledamo dva meča, Borac i Radnik na BHRT-u, a Željezničar i Čelik na Mojoj TV.

Nakon 14 odigranih kola lider na tabeli je FK Sarajevo, a slijede FK Željezničar i FK Radnik Bijeljina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.