Kako je 'nestao' Vedran Kjosevski: GOŠK i alkohol...

Bio je kapiten Željezničara i reprezentativac BiH, a sada proživljava teške dane

Kako je 'nestao' Vedran Kjosevski: GOŠK i alkohol...

S. Mlaćo

Najteže dane dosadašnje karijere proživljava 24-godišnji golman FK Željezničar Vedran Kjosevski.

Kjosevski je ranije bio pozivan i u A reprezentaciju naše zemlje, prošao je sve omladinske selekcije Zmajeva, te nosio i kapitensku traku tima sa Grbavice.

Veliki broj stručnjaka predviđao mu je blistavu karijeru, te sigurno mjesto u reprezentaciji, no 'preko noći' sve je palo u vodu.

Kjosevski je 'nestao'. Ne, nije ne do Bog otet, možete ga sresti na treningu FK Željezničar, a ne baš često vidjeti i na terenu tokom utakmica. Nekadašnji kapiten i reprezentativac postao je tek treća opcija. Nerijetko susrete Željezničara prati sa tribina...

Kobni dan za Kjosevskog bio je 30. septembar prošle godine kada je Željezničar poražen od GOŠK-a (1:2), a tadašnji čelnici kluba odlučili su Kjosevskom oduzeti kapitensku traku, navodeći da je ovaj čuvar mreže poslije tog meča kupovao alkohol.

"Incident sa našim golmanom se desio poslije utakmice. 100 posto je istinit, jer je osoba koja je to prijavila odana klubu odnosno radi u klubu. Neću da ulazim u to šta se događalo, ali neposredno nakon meča takvo ponašanje zaslužuje pokretanje disciplinskog postupka. Tako želimo pokazati da smo ozbiljan klub. To je odluka stručnog štaba i uprave kluba. S obzirom na to šta je uradio, Kosevski neće biti u konkurenciji do kraja disciplinskog postupka".

"Sama činjenica da se govori o kupovini alkohola poslije ovakve utakmice govori da se treba pokrenuti disciplinski postupak", kazao je tadašnji šef struke FK Željezničar Milomir Odović.

Mnogi navijači u ovu priču nisu povjerovali, smatrajući da su treneri te čelnici kluba željeli samo krivicu 'svaliti' na nekog od nogometaša. 

Kjosevski se nakon toga opet vratio u tim, no ništa više nije bilo isto. Šansu je dobio Irfan Fejzić, a na pripremama uoči ove sezone u Livnu je 'prolijevao' znoj sa Filipom Erićem i mladim Jasminom Kršićem.

Erić je na kraju postao 'jedinica', a Kjosevski u čak deset mečeva Premijer lige ove sezone nije bio ni u zapisniku.

Na četiri jeste, no priliku nije dobio. Nijednu minutu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim mu je odlučio pružiti šansu tek u dva meča Kupa (Tekstilac, Mladost Doboj Kakanj).

Ugovor sa Željezničarom veže ga do ljeta 2020. godine, no veliko je pitanje koliko ćemo ga još gledati kao stanovnika Grbavice. Ni Plavima, kao ni Kjosevskom, sadašnja situacija sigurno ne donosi dobro. Da li će možda ipak dobiti priliku u PL, ostaje nam da vidimo...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BOSANAC123456
čovjek je ocu kupovao vino i vidio ga je jedan uposlenik zeljeznicara i prijavio
21 0
zvjezdan10
Jedno je kupovati a sasvim drugo je piti alkohol, zar ne?
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi