SportSport.ba tim 14. kola Premijer lige BiH

Idealnih 11

SportSport.ba tim 14. kola Premijer lige BiH

M. Šljivak

Još jedno uzbudljivo kolo Premijer lige BiH je iza nas. Mogli smo da vidimo nekoliko zaista dobrih utakmica, a SportSport.ba je odabrao tim kola

Emil Velić (Mladost) - Golman Mladosti iz Doboj Kaknja Emil Velić pravi je junak svog tima u duelu protiv Zvijezde 09. Imao je Velić nekoliko zaista spektakularnih odbrana i na taj način je svom timu sačuvao tri boda u duelu protiv direktnog rivala u borbi za opstanak.

Dino Ćorić (Široki) - Iskusno je Dino Ćorić odradio sa Širokim gostovanje u Bijeljini kod Radnika. Tim s Pecare je jedan od rijetkih kojem Radnik nije napravio previše problema, a Ćorić je na obje strane terena igrao jako dobro.

Kosta Manev (Velež) - Štoper Veleža Kosta Manev odradio je odličan posao u susretu protiv Čelika. Bio je apsolutno neprelazan za napadače domaćeg tima i na kraju ih je uspio uštopati.

Ivan Šubert (Radnik) - Odličan nastup u susretu protiv Širokog imao je štoper Radnika Ivan Šubert. Iz kola u kolo ovaj defanzivac igra zaista dobro, a pored njega napadači Širokog nisu imali nikavih šansi za prolaz.

Đorđe Ćosić (Borac) - Lijevi bek Borca igra sjajno ove sezone. Banjalučani iz kola u kolo nižu dobre rezultate, a Ćosić je standardno veoma dobar na svojoj poziciji.

Samir Zeljković (Velež) - Samir Zeljković se nalazi u jako dobroj formi koju je potvrdio golom u pobjedi Veleža nad Čelikom. Odigrao je ovaj veznjak jako dobar meč i na kraju je itekako pomogao svom timu da dođe do nova tri boda.

Stojan Vranješ (Borac) - Novo kolo i novi gol za Stojana Vranješa. Iskusni fudbaler je glavni igrač Borca oko kojeg se sve vrti, a i protiv Tuzla Cityja je Vranješ dominirao na terenu. Izborio je penal, zabio je novi gol i pokazao još jednu da je klasa od igrača.

Samir Bekrić (Sloboda) - Jednom majstor - uvijek majstor. To je pravi opis za Samir Bekrića koji je svojim golom Slobodi donio jedan bod protiv Sarajeva. Majstorski je odigrao meč protiv aktuelnog prvaka i pokazao je da u njemu još uvijek ima žara za dobrim utakmicama.

Amar Rahmanović (Sarajevo) - Amar Rahmanović bio je najkonkretniji igrač Sarajeva na meču protiv Slobode. Zabio je i vodeći gol, imao je još nekoliko pokušaja, a njegov tim se na kraju morao zadovoljiti jednim bodom.

Petar Kunić (Zrinjski) - Petar Kunić je apsolutni junak Zrinjskog. Zabio je svoje prve golove u dresu Plemića i to u derbiju protiv Željezničara i u susretu u kojem je prekinuta rezultatska kriza viceprvaka BiH.

Saša Kajkut (Borac) - Iskusni napadač Borca Saša Kajkut pružio je protiv Tuzla Ciyja odličnu partiju. Postigao je gol i imao je još nekoliko šansi i da nije bilo golmana Fejzića, lako je mogao da se proslavi u ovom meču.

Igrač kola: Petar Kunić (Zrinjski)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Milenko Bošnjaković (Sloboda)

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Terminator
Trener kola......smiješno.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi