Postigao barem po gol u 16 uzastopnih sezona

Prava legenda: Sergio Ramos izjednačio nevjerovatan rekord Lea Messija

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos izjednačio je sinoć rekord zvijezde Barcelone Lea Messija po broju uzastopnih sezona u La Ligi u kojima je postigao barem jedan pogodak. 

Iako je defanzivac, Sergio Ramos vrlo često postiže golove, a tako je bilo i sinoć protiv Leganesa. Njegov Real je slavio sa 5:0 u 11. kolu La Lige, a Ramos se s bijele tačke upisao u strijelce.

Bila je to već 16. uzastopna sezona u kojoj je defanzivac španske reprezentacije postigao pogodak u španskom šampionatu čime je izjednačio rekord Messija.

Osim u dresu Reala, Ramos je pogađao igrajući i za Sevillu i to u sezoni 2004/05. Tada je prvijenac postigao protiv Real Sociedada, a drugi gol baš protiv 'svog' Reala.

On je ukupno u karijeri odigrao 468 utakmica u La Ligi te je potigao za defanzivca fantastičnih 30 golova odnosno otprilike dva po sezoni. Još efikasniji je u dresu reprezentacije Španije za koju je odigrao 168 utakmica i postigao 21 gol.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.