Feđa Dudić oprezan je pred gostovanje Slobode

Sjajni trener Veleža za SportSport.ba

Feđa Dudić: Po gradu se misli da su bodovi već upisani no nećemo podleći toj priči

FK Velež sutra će na svom stadionu Rođeni pokušati nastaviti pobjednički niz protiv FK Sloboda koja u Mostar dolazi nakon solidne partije protiv prvaka FK Sarajevo kojem su na svom Tušnju otkinuli dva boda.

Kako to obično biva, u gradu na Neretvi stvorila se velika euforija među pristalicama Veleža, no pred sutrašnji meč trener Rođenih Feđa Dudić u najavi utakmice za SportSport.ba ipak poziva na oprez:

"Vidim da se u gradu već stvorila euforija i priča da utakmicu sa Slobodom treba samo odraditi" - rekao je Dudić i nastavio:

"Bodovi su se unaprijed upisali ali ja neću podleći toj priči. Svjestan sam da je navijače uhvatio jedan vid euforije no nas sutra očekuje zaista težak meč. Ekipa Slobode je u zadnjem kolu protiv Sarajeva pokazala da bez obzira u kakvim se problemima nalazila da ima svoj kvalitet tako da nama ništa ispod maksimalnog pristupa neće donijeti dobro u ovom meču. Treba se sjetiti naše prve utakmice prije nešto više od dva mjeseca. To je bila moja prva utakmica na klupi Veleža, mi smo imali nula bodova a Sloboda 4 i bila je apsolutni favorit. U međuvremenu smo mi skupili bodova onoliko koliko imamo, Sloboda samo 13 a imali su i dosta svojih problema. Mi smo se u tom periodu podigli u svakom pogledu, igramo dobro, osvajamo bodove i imamo odličnu atmosferu".

"Slobodini problemi neće nas zavarati jer se radi o kvalitetnoj ekipi s kvalitetnim pojedincima i namjeravamo ući s maksimalnim angažmanom u ovu utakmicu. Imaju i novog trenera koji je u Tuzla Cityju radio dobar posao i vjerujem da će zasukati rukave i napraviti nešto i u Slobodi jer se radi o velikom radniku i iznimno ga poštujem kao trenera".

Dotakao se Dudić i stanja u ekipi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dino Hasanović ima tri žuta kartona i to je već veliki hendikep, a Vehabović od Čelika vuče probleme sa zadnjom ložom i još nismo sigurni hoće li konkurirati za sutrašnju utakmicu. Ko god bude istrčao na teren pred sobom će imati samo jedan zadatak a to je pobjeda. Nadam se dobroj posjeti kao i do sada te da ćemo se na pravi način zahvaliti navijačima na sjajnoj podršci svo ovo vrijeme koje sam na klupi Veleža" -rekao je Feđa Dudić za SportSport.ba

Utakmica između Veleža i Slobode igra se sutra u 13:30h na stadionu Rođeni. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.