Velika borba za Šveđanina

Manchester United želi vratiti Zlatana Ibrahimovića na Old Trafford

Endin Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović u januaru će se nejvjerovatnije vratiti u Evropu nakon što mu istekne ugovor s LA Galaxyjem.

Ibrahimović je u Galaxy stigao početkom 2018. godine iz Manchester Uniteda, te je u MLS-u postavio neke nove standarde. Iako ima već 38 godina još uvijek ne želi u penziju i spreman je čak da se vrati u Evropu.

Šveđanin se u posljednje vrijeme najviše povezuje s italijanskim klubovima Napolijem i Milanom, a tu je u priči i Bologna. No, Tuttomercato je objavio jutros da se u borbu za njegov potpis uključio i Manchester United.

Ibra je prije nekoliko mjeseci izjavio da bi se vratio u United ukoliko oni trebaju njegovu pomoć, a i sam Ole Gunnar Solskjaer je potvrdio da nema ništa protiv toga ukoliko se Ibrahimović nije šalio.

Unitedu ove sezone ne ide baš najbolje, a veoma su oslabljeni na poziciji napadača nakon odlazaka Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza. Čini se da na Old Traffordu ozbiljno razmatraju mogućnost da vrate Ibrahimovića, a da li će se to i desiti saznat ćemo početkom 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.