Bologna zna kako će skupiti novac za Ibrahimovića, a sada je sve do Zlatana!

Da li će prihvatiti poziv?

Bologna zna kako će skupiti novac za Ibrahimovića, a sada je sve do Zlatana!

Endin Čaušević

Zlatan Ibrahimović će na kraju ove godine biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor sa LA Galaxyjem.

Švedski napadač ima ugovor s američkim klubom do kraja decembra ove godine i nije još uvijek jasno da li će produžiti saradnju ili će se vratiti u Evropu. Iako ima već 38 godina interes za Ibru je poprilično veliki i to posebno klubova iz Italije.

Ibrahimović se ranije povezivao najviše s Napolijem i Milanom, ali se čak spominjala opcija da Zlatan dođe u Bolognu. On je priznao da bi to uradio samo u slučaju da ga lično pozove Siniša Mihajlović koji je njegov dobar prijatelj.

No, čini se da u Bologni sve više razmišljaju o opciji da dovedu Ibrahimovića i tako je predsjednik ovog kluba Joey Saputo odlučio da oslobodi što više novca kako bi ostvario san svakog navijača Bologne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, italijanski mediji prenose da su u Bologni spremni da ponude Ibrahimovići ugovor do ljeta 2021. godine prema kojem će on zaraditi oko osam miliona eura.

Saputo vjeruje da bi sponzori pomogli da osiguraju novac za Ibrahimovića jer svi su svjesni koliko bi njegov dolazak u Bolognu značio za ovaj klub. Ibra je trenutno na odmoru i očekuje se da donese konačnu odluku početkom 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi