Premijer liga BiH, 15. kolo

Ajdin Nukić pogodio za pobjedu Tuzla Cityja nad Mladosti

Danas je u okviru 15. kola Premijer lige BiH Tuzla City na Tušnju ugostio ekipu Mladosti. Domaći su bili bolji i slavili rezultatom 1:0.

Otvaranje susreta na Tušnju je donijelo opasan šut Husejinovića kojeg je odbranio Velić.

Nakon ovog udaraca uslijedio je period bez značajnijih dešavanja, tokom kojeg su domaći imali posjed i inicijativu, ali ne i veće prilike.

Od polovine prvog poluvremena, međutim, Tuzla City počinje prijetiti, a ofanziva im se isplatila u 26. minuti kada je Ubiparip poslao dubinsku loptu, odbrana Mladosti loše reagovala, a Nukić pogodio za 1:0.

Nakon gola je u dobroj šansi bio i sam Ubiparip, ali nije bio precizan.

Promjene rezultata u prvom dijelu više nije bilo, pa se na odmor otišlo vodstvom Tuzla Cityja od 1:0.

Prvu priliku u nastavku su imali domaći. U 53. minuti je Crnkić uputio opasan udarac, ali je lopta ipak otišla preko gola.

Domaći su u drugom poluvremenu "umrtvili" igru, odlučili su čuvati prednost, a to su i uspjeli. Treba dodati i da su imali solidne šanse preko Ubiparipa i Beganovića, ali je do kraja ostalo 1:0.

Tuzla City je prekino niz od dva poraza i ovom pobjedom došao do ukupno 27 bodova i barem nakratko drugog mjesta na tabeli. Mladost je ostala pretposljednja sa 12 osvojenih bodov.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

FK Tuzla City - FK Mladost 1:0 (Nukić 26')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Ramić, Terzić, Hadžanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

Mladost: Velić, Hadžić, Hrelja, Horić, Fanimo, Atajić, Hasić, Smajlagić, Begić, Bajić, Isaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.