Bavarci će dobro zapamtiti današnji dan

Navijači Bavaraca ne pamte kada je njihov tim ovako razbijen

Katastrofa Bayerna, Kovaču je bolje bilo da se nije ni vraćao u Frankfurt

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 10. kolu Bundeslige stigao na gostovanje kod Eintracht Frankfurta i upisao je težak poraz rezultatom 5:1.

Stvari su za Bavarce krenule loše u ranoj fazi utakmice pa je Boateng zbog prekršaja u 9. minuti dobio direktan crveni karton pa su gosti ostali sa deset igrača.

Domaći su to iskoristili u 25. lopti kada je Filip Kostić pogodio za 1:0, a samo osam minuta kasnije je bilo 2:0 kada je Sow postigao go.

Nadu Bayernu je vratio Robert Lewandowski koji je u 37. minuti sjajnim potezom izbacio tri igrača Eintrachta i na kraju smanjio prednost na 2:1.

U nastavku se očekivalo da će gosti krenuti po izjednačenje, a možda i preokret, ali je hladan tuš uslijedio već u 48. minuti kada je Abraham povisio na 3:1.

Sve dileme oko pobjednika u ovom meču je riješio Hinteregger u 61. minuti kada je postigao gol za 4:1, a u 85. minuti je Paciencia pogodio za 5:1. Iako su domaći do kraja imali još nekoliko prilika, rezultat se nije promijenio.

Borussia Dortmund je na svom terenu ugostila Wolfsburg i slavila sa 3:0. Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Hazard, Guerreiro i Gotze iz penala.

RB Leipzig je slavio sa čak 8:0 protiv Mainza na svom terenu. Sabitzer, Werner, Nkunku, Halstenberg i Poulsen su u prvom poluvremenu pogađali za 5:0, a Werner dva puta i Mukiele su u nastavku pogodili za konačni rezultat.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Monchengladbach je stigla na gostovanje kod Bayer Leverkusena u slavila sa 2:1. Wendt i Thuram su bili strijelci za goste, a Volland je pogodio za Leverkusen.

Werder Bremen je na svom terenu ugostio Freiburg i remizirao rezultatom 2:2. Rashica i Gebre Selassie su pogodili za domaće, a Petersen je dva puta pogađao za goste s tim da je drugi gol stigao u 94. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.